Ghana-Guinee : 2-1

Het heeft niet mogen zijn voor Guinee. Geen verrassing bij de openingswedstrijd van de Africacup. Gastland Ghana heeft het toernooi ingezet met een overwinning tegen Guinee in groep A. Ghana was de betere ploeg, maar de goal van de overwinning viel pas in de slotfase. Sulley Muntari zorgde voor vreugde in Ghana.
Bij de rust was er nog niet gescoord, maar een dominant Ghana had toen al moeten voorstaan. Drie keer trof het gastland het doelkader. Eerste mikte Agogo op de paal, daarna Essien en Muntari.

Guinee probeerde wel aan te vallen, maar eenzame spits Youla (ex-Lokeren en ex-Anderlecht) werd niet bereikt.Na de pauze ging Ghana door op zijn elan. Het kreeg wat hulp van de scheidsrechter uit de Seychellen.Die legde de bal op de stip na een twijfelachtige overtreding, Udinese-speler Asamoah Gyan faalde niet.Maar tien minuten later dompelde Guinee het enthousiaste thuispubliek in droefenis: Kalabane kopte de 1-1 via de lat in doel. Ghana legde zich niet neer bij een gelijkspel en kreeg in de slotminuut wat het verdiende. Sulley Muntari (Portsmouth) vloerde de keeper van Guinee met een knal vanaf 30 meter.