Jus de Gingin

of sap van Gember।
Op 28 februari werden wij uitgenodigd door de pastorale werkgroep van het SFX, campus van het AZ St। Jan, om onze powerpointpresentatie van de vzw GUINAID voor te stellen। Nadien was er een lekkere maaltijd waarvan de opbrengst onze vzw te goede komt, waarvoor nogmaals dank.
Als welkomsdrankje ontvingen wij een aperitiefje op basis van gember। De kok van dienst verrastte ons en op vraag van velen : het recept !
200gr verse gember
1/2 l water
het sap van 4 groene citroenen
naar smaak : vloeibare rietsuiker (sirop de cane)
1,5 l ananassap of appelsap
De gember in kleine stukjes snijden en goed wassen, fijnhakken. Het water erbijvoegen en mixen tot je een gladde massa bekomt. Zeven zodat je enkel sap overhoudt. De andere ingredienten erbij voegen en zeer koud serveren.
Smakelijk !
ps overdrijf niet met dit drankje want je krijgt er een echte energie boost van !

1 opmerking:

Wouter zei

een Afrikaanse tip : giet het sap in kleine plastic zakjes, laat deze bevriezen in de diepvries en zuig ze op bij een hete zomerdag. Puur genot !!