WERKBEZOEK COYAH

Volgende week vertrekt Wouter naar Guinee voor een werkbezoek van twee weken. Het programma belooft druk te worden !
Enkele uitdagingen die hem te wachten staan :

CEPAN : Wouter zal contact opnemen met de gemeentelijke overheid van Coyah om te weten te komen hoeveel kinderen we in Coyah bereiken. Het zou ook interessant zijn te weten welke beroepen de ouders van deze kinderen uitoefenen.
Er moet ook nagegaan worden hoe het tweede deelcentrum in Wonkifon functioneert. Verder willen we bekijken hoe de vorming van de animatrices ( die instaan voor de voorlichting binnen cepan naar de ouders toe) verlopen is. Ook de kostprijs van de maaltijden voor de baby's zal herbekeken worden om te zien of de berekeningen van half 2006 nog voldoen. We hopen ook contact te nemen met Unicef Guinee om een oplossing te vinden voor de dure kost van het melkpoeder.

Als tweede luik binnen "MARIAMA" (alfabetisering) vragen de plaatselijke mensen steun bij het heropstarten van hun weefcentrum. We denken aan micro-financiering, Wouter bekijkt ter plaatse de noden en verwachtingen.

Voor deze blog en nieuwsbrief hopen we dat Wouter enkele plaatselijke interviews kan afnemen zodat de mensen die CEPAN en MARIAMA ontdekten hun gevoelens hierrond kunnen verwoorden.
Als het een beetje meezit komt er misschien wel een online verslagje vanuit Conakry.
We wensen hem veel succes !

Geen opmerkingen: