Dood van Lansana Conte - CNDD aan de macht ?


Het CNDD maakte vandaag een lijst bekend van zijn samengestelde "regeringsraad". Het gaat om 26 militairen en 6 burgers. Het blijft onduidelijk wie de eindverantwoordelijkheid draagt. Wel beloofde het CNDD verkiezingen te organiseren tegen eind 2010. Op die manier voorziet het zelf in een overgangsperiode van maar liefst twee jaar ! Ze beschuldigden verder de "loyalisten" van militaire steun te zoeken in het buitenland.


Een belangrijke mededeling kwam er ook van een van de woordvoerders van de zogenaamde "société civile". Deze burgerbeweging zorgde voor de protesten gedurende de afgelopen maanden tegen het regime van Conte. Welnu, de "société civile" steunt het CNDD niet !! Ze verklaren niet te willen meewerken aan een regime van drugbaronnen...


Op dit moment is de situatie in de hoofdstad en in de rest van het land eerder rustig. Iedereen kijkt echter gespannen uit naar de dag van de begrafenis van Conte. Hoe zal dit georganiseerd worden ? Op welke manier zullen de putchisten reageren ? Er wordt verwacht dat de begrafenis vrijdag zal plaatsvinden.


Geen opmerkingen: