CEPAN Coyah draait op volle toeren !



We kregen onlangs ons 24ste verslag toegestuurd vanuit Coyah met gegevens over het kindervoedingscentrum. Hierbij geven we wat meer info over de bereikte doelgroep en de geboekte resultaten. Deze gegevens worden samengesteld via maandelijkse rapporten van de CEPAN-equipe, ons toegestuurd vanuit Coyah en Wonkifon.


In 2007-2008 werden gemiddeld zo’n 83 kinderen/maand behandeld. Een groot deel van hen (51%) is duidelijk ondervoed. Maandelijks krijgt het centrum ook te maken met zwaar ondervoede kinderen met een ernstige voedseldeficiëntie van meer dan 40%. Deze kinderen verkeren in een acuut levensgevaar. Gelukkig is dit cijfer afgenomen gedurende de voorbije twee jaar.


Opvallend is ook dat dit parochiale initiatief voornamelijk bezocht wordt door moslimvrouwen. Slechts een kleine 10% is van christelijke afkomst. Het centrum draagt op deze manier ook bij tot een grotere verdraagzaamheid tussen mensen met verschillende geloofsachtergrond.

Vanaf 2008 kregen we van de plaatselijke overheid interessante informatie inzake het geboortecijfer in Coyah. Dit cijfer liet ons toe om de dekkingsgraad te berekenen van het centrum. Deze dekkingsgraad geeft een indicatie over het impact van het centrum op de bevolking van Coyah. Op dit moment situeert deze dekkingsgraad op zo’n 39%. Een van de hoofddoelen voor volgend jaar zal zeker zijn om dit cijfer te verhogen.

Geen opmerkingen: